DJECA I MLADI

Općina Baška Voda na svom području ima uz ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje i velik broj udruga i klubova koje rade s djecom i mladima te ostvaruju uspjehe u svojim poljima. Trudimo se da kroz niz poticaja, donacija i stipendija potičemo kako rad vrtića, škole, udruga i klubova tako i samu djecu i mlade.
 


Sa zadovoljstvom možemo istaknuti da:

 

  • Za djecu upisanu u vrtić odlukom Općine drugo dijete plača 50% iznosa, a za treće i više vrtić je besplatan. Obzirom da zbog obaveza roditelja djeca iz Općine Baška Voda su upisana u vrtiće u drugim mjestima i gradovima, Općina i njih subvencionira.
  • Već dugi niz godina Općina Baška Voda subvencionira autobusne karte ne samo za srednjoškolce, već i za studente.
  • Općina Baška Voda je financirala kupnju udžbenika svim školarcima sve do odluke o financiranju udžbenika od strane Županije, a nakon iste, kupujemo radne bilježnice i likovne mape svim učenicima s područja Općine.
  • Osiguravamo jednokratnu pomoć za kupnju prijenosnog računala svim našim učenicima srednjih škola i studentima.
  • Potpomažemo stipendijama školarce i studente iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.
  • Potpomažemo stipendijama školarce i studente koji ostvaruju dobar uspjeh.
  • Kao korisnike općinskog proračuna imamo velik broj klubova i udruga koji ostvaruju izvrsne uspjehe u svojim poljima osobito u radu s djecom i mladima.
  • Nagrađujemo i stipendiramo sportaše koji ostvaruju izvrsne uspjehe.

 Pozivamo Vas da pratite natječaje na našoj stranici te se prijavite i ostvarite svoja prava.

 

Osnovna škola Bariše Granića Meštra Baška Voda

Podspiline 2, 21 320 Baška Voda

Ravnatelj: Matko Granić

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Osnovna škola Bariše Granića Meštra osnovana je 1987. godine. Ime je dobila po Bartulu Graniću, učitelju koji je svojim djelovanjem odgojno i obrazovno utjecao na generacije i generacije Baškovođana kojima je na najbolji mogući način prenosio svoja znanja i iskustva. Naša je škola do 1987. g. nosila ime Krune Šošića, a početak školstva u našem mjestu seže u 1845. kada je osnovana prva mjesna škola. Dugo godina Baška Voda nije imala školsku zgradu već se nastava održavala po privatnim kućama. Tek sredinom šezdesetih godina samodoprinosom mještana sagrađena je današnja školska zgrada.

 

 

Dječji vrtić ''Ježić'' Baška Voda

Podspiline 2, 21 320 Baška Voda

Ravnateljica: Jasminka Križanović

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Dječji vrtić «Ježić» osnovan je 22.03.1996. godine temeljem Odluke o osnivanju predškolske ustanove Općinskog vijeća Baška Voda. Tom Odlukom vrtić se osamostalio i izdvojio iz DV «Marica  Sržić» Makarska te su formirane 2 skupine djece.
 
Danas je Dječji vrtić «Ježić» predškolska ustanova u kojoj se svake godine upiše oko 70 djece raspoređenih u četiri odgojne skupine.  Vrtić je organiziran kao 6- satni program za  djecu od navršene treće godine života do polaska u školu. Za polaznike vrtića se organizira i ljetni rad u jednoj skupini jutarnje smjene.Temeljem Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, u našem vrtiću se ostvaruju redoviti programi njege, odgoja, obrazovanja, zdravstvene zaštite, prehrane i socijalne skrbi djece predškolske dobi koji su prilagođeni razvojnim potrebama djece, te njihovim mogućnostima i potrebama. Otvorenošću, fleksibilnošću, pozitivnim odgojnim utjecajima nastojimo uspostaviti dobru suradnju s roditeljima i neposrednim dječjim okruženjem.
U vrtiću je organiziran kraći program ranog učenja engleskog  jezika s djecom predškolske dobi u sklopu redovitog programa rada predškolske ustanove.